FRANSFÖRLÄGNING

Ögonfransförlängning är ett hantverk som kräver precision, skicklighet och känsla för formgivning.

En ögonfransförlängning tar ca 2 timmar första gången, därefter görs en påfyllning av fransarna ungefär var tredje vecka. Detta kan variera och är beroende på kundens egen växtcykel vilket normalt är 6-8 veckor. Antal fransar man har är beroende på ålder, gener och ursprung.

Vid påfyllning av fransarna skalar man av och tar bort lösa och utväxta fransar, samt limmar på nya. Fransarna limmas på en och en och separeras noggrant under arbetets gång så de inte limmar ihop med varandra.

Vi arbetar både med klassiska singelfransar och volymfransar. Volymfransar är tunnare än ”vanliga” fransar och fästs i knippen om ca.2-6 fransar på den naturliga fransen vilket gör att man får ett fylligare resultat. Detta kallas även 2D, 3D etc beroende på hur många fransar som fästs i knippet. Singelfransar är en enstaka frans man fäster på den egna fransen. Vad man väljer är en smaksak och vilket resultat man är ute efter. Singelfransar är oftast i diametern 0,15mm och 0,2mm. Volymfransar i 0,05mm och 0,07mm.

Fransarna skall appliceras en och en och vara noggrant separerade så de kan växa och därefter lossna på naturlig väg. Sitter fransarna ihop med varandra är det risk att de rycks ut eftersom fransarna växer i olika hastighet och därmed rubbar den naturliga växtfasen.​

Inför en fransförlängning & skötselråd
  • Undvik att böja fransarna med en ögonfransböjare samt permanent fransböjning vilket gör det svårare för fransarna att fästa.

  • Använd ej feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna. Limmet fäster då sämre.

  • Tvätta av ev.mascara innan ni kommer för er fransförlängning. Det går även bra att tvätta av er på plats men kom då gärna lite innan för att spara tid på er behandling.

  • Blöt inte fransarna med vatten de första 24 timmarna och undvik att peta på de i onödan, detta för att limmet ska kunna härda och fästa ordentligt.

  • Använd inte ögonfransböjare på en fransförlängning.

  • Undvik helst mascara under tiden du har en fransförlängning. Mascaran påskyndar fransarnas ”levnadstid”. De flesta upplever dock att mascara inte behövs då fransarna både blivit längre och fylligare.

  • Vill man ändå använda mascara, använd en vattenlöslig.

  • Använd ej oljebaserad remover eller ansiktsrengörning då oljan kan lösa upp limmet och även fästa sämre.

  • Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller propylene glukol som är ett lösningsmedel och löser snabbare upp limmet. Ex. på produkter som kan innehålla propylene glukol är tvål, schampo och andra rengörningsprodukter för ansiktet.

  • Även schampo och balsam kan lägga sig som en hinna runt fransen och därmed blir det svårt för limmet att fästa som det ska. Skölj håret därför bakåt och inte ned i ansiktet.

Är du försenad mer än 15 min till din behandling avbokas tiden och du debiteras fullpris.
Genom att boka tid godkänner du att du debiteras vid sen avbokning, försening eller utebliven närvaro.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.