Vi är utbildade i alla våra behandlingar, Innan behandlingsstart ska ett intyg undertecknas av dig. Innan du går hem får du med dig skötselråd och färginformation.

Vi utför inte kosmetisk tatuering på personer under 18 år utan målsmans tillstånd. Vid graviditet och amning, rådgör med din barnmorska innan du bokar tid.

Vid utför kosmetisk tatuering med maskin på Studio ella Kungälv. Denna tatuering håller mellan 1-3 år, resulatet är individuellt och beror på flera faktorer som till exempel din hudtyp, din ålder och hur du sköter tatueringen. Sol, klor och saltvattenbad bleker pigmentet. Det är vanligt att man kommer på en refill var 6:e månad till 1 gång per år för att bevara resultatet längre.

1. inför ditt besök
  • Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.

  • Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan genomföras eller inte. Färgerna är milda och snälla men om du är mycket känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2 dygn innan ditt inbokade besök.

2. Så går en behandling till

Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans överens om vilken form och nyans du önskar. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds. Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

3. Efter besöket:

Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går oftast över inom ett dygn. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Ca 30% faller av efter första behandling, och det är även normalt att mer än så faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. I ett nybesök ingår 1 återbesök (som skall göras inom 6 veckor) i priset. Mer än ett återbesök är nödvändigt i vissa fall. Ett extra återbesök kostar extra se prislista.

Skötselråd kosmetisk tatuering ögonbryn
  • Inget annat än koksalt och vaselin får användas på området som pigmenterats under de första 24 timmarna. Vi avråder från träning första dagarna.

  • Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.

  • Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv.

 

 Info kosmetisk tatuering läppar

Läkeperioden efter en tatuering varar omkring 14 dagar. Läppens slutliga färg kommer att framträda ordentligt efter ca en månad.

 Livslängden för en permanent lip-tattoo beror på en hel del olika faktorer: tex. ålder, pigmentfärg, hudtyp och påverkan av yttre faktorer. Därför är allt strikt individuellt när det kommer till hur långt en sådan här tatuering håller.

I genomsnitt varar emellertid en tatuering av läppar i 1,5-2 år, efter det måste den antingen uppdateras eller göras om på nytt. Eventuellt kan en liten touch göras om de behövs tidigare.

Är du försenad mer än 15 min till din behandling avbokas tiden och du debiteras fullpris.
Genom att boka tid godkänner du att du debiteras vid sen avbokning, försening eller utebliven närvaro.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.